torsdag 26 april 2007

Olivia Joules - En spion med energi


Titel: Olivia Joules and the Overactive Imagination
Författare: Helen Fielding

Handling: Olivia är en journalist som lever ett ganska ordinärt singelliv. I hemlighet övar hon dock inför vad hon är övertygad om kommer bli hennes öde; att som spion avslöja mörka hemligheter, helst av typen terrornätverk.

När Sunday Times skickar Olivia till Miami för ett reportage hamnar hon direkt i vad som verkar vara ett verk av al-quaida. Ingen tid får spillas, allt måste undersökas! I sin specialdesignade Louis Vuitton-väska har Olivia sin utrustning, i huvudet har hon idéer om vem som ligger bakom dådet och hur hon ska kunna infiltrera fienden.

Jakten tar henne från USA till Sydamerika, från London till Afrika och förutom dykande terrorister, talangscouter och backpackers träffar Olivia även den charmante Pierre Ferramo. Men är det verkligen ett smart drag att gå på date med en misstänkt mördare?

Miss Joules är en underbar karaktär med lika delar humor och intelligens. Med sin instinkt och sin hattnål kommer hon inte bara till terroristläger under vattenytan utan även till Oscargalan. Hon får även en plats i mitt hjärta - och i min bokhylla.

2 kommentarer:

Annie - PD sa...

Låter kul och lättsmält, hängmattebok till sommaren :)

peachgirl sa...

Ja den här tänkte jag att en detektiv skulle gilla. Det är vassare än Bridget Jones men ändå inte utan humor.